Om Piil & Co

Huset ved Kirsten Piils Kilde har siden 1927 fungeret som traktørsted. Et hyggeligt træhus i 3 etager med plads til middage, fester og møder hele året. I sommeren 2019 er der kommet ny traktør. Rasmus Bo Bojesen slår dørene op og byder velkommen til Piil & Co – det fineste hus i skoven.

Om Piil & CoKildens historie

Teamet

Vi glæder os til livet i skoven

”vi glæder os til at mærke årstiderne, til at lave mad med inspiration fra skoven og til at byde indenfor i det skønne hus midt i skoven og alligevel ikke langt fra noget.”

Rasmus Bo Bojesen  Restauratør
Rasmus har en fortid med mad, restauranter, selskaber og ikke mindst kager og chokolade. Henover årene er det blevet til en dagligdag med gæster og mad senest i Tårnet på Christiansborg, på Axelborg overfor Tivoli i København. I Experimentarium og Operaen. Og tidligere på Louisiana og i Tivoli. Fælles for alle stederne har været at de har haft en særlig skønhed og charme.

Chris Rasmussen – Restaurantchef
Efter flere år i Operaen og i Restaurant Tårnet på Christansborg, er Chris rykket med til Piil & Co, hvor han sørger for gæsterne med stor viden og højt serviceniveau.

Bilal Ibrahim – Køkkenchef
Bilal er uddannet kok i 2011 på Bistro Boheme. Han har siden arbejdet sig rundt i København bl.a. hos Geist, Fru Heiberg, Ledreborg Slot og med et smut til restaurant Cavalli, Beirut, Libanon.

Bojesens madfilosofi

Hos Bojesen tror vi på, at oplevelsen af det sure, det sprøde og det salte i maden kombineret med velvalgte safter, øl og vine og selvfølgelig rummets sanselighed fremmer den kreative dialog og nærværet. Det kan godt lade sig gøre at fremhæve smagen, selvom man laver mad til mange hver dag.

Oialla er chokolade

Særlig skøn, vild og økologisk chokolade. Kun kakao fra vildtvoksende træer i den vilde jungle og rørsukker – intet andet.

Rasmus har i mange år stået i spidsen for Bojesen og Oialla sammen med sin kone Pernille Lützhøft.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at dialog, smag og sanselighed ligger dem begge på sinde.

DER ER INGEN BOUILLONTERNINGER HER

  • Det er vigtigt for os at lave alt fra bunden. Vi har det bedst med selv at koge kyllingerne til hønsesalaten, bage brødet og lave chips af blå kartofler.
    I køkkenet i Piil’s elsker vi grøntsager, og de fylder meget på vores menuer. Hvor vi kokke tidligere var opdraget med at en tallerken skulle bestå af 75 % kød og resten grøntsager – er det i dag for os helt naturligt at vende det rundt.
    Der er intet så dyrt og smagsløst som asparges i januar. Piil følger årstiden – fordi kålen smager bedst om vinteren, og jordbærret er sødest i sommertiden.
    Der vokser gode ting i den danske muld, og vi prøver at bruge så mange lokalt dyrkede og økologiske råvarer, som muligt.
    Når det er sagt står vi også for vores egen chokolade, Oialla, som vi laver af bønner der vokser vildt og økologisk i Bolivias og Columbia’s regnskove.oooo
    Vi er glade for økologi – så længe det giver mening. Men somme tider er det endnu bedre at bruge alternativerne – for eksempel når den danske natur byder på vilde hyldeblomster, bær og urter, som kan bruges i stedet for importerede økologiske alternativer… eller friskfangede fisk ….

Huset ved kilden

Kilden blev opdaget af den fromme kvinde Kirsten Piil i 1583. Efter sigende havde kilden en særlig heldbredende kraft, som i de gode gamle dage fik både syge og raske til at valfarte til kilden for at drikke af vandet.

I 1927 blev Huset opført som Traktørstedet ved Kirsten Piils Kilde. Dengang var her mange små rum – pigeværelser på loftet, kakkelovne i de små stuer og en bro over til Kildeøen, hvor der blev serveret kandiserede æbler, øl og chokolade mm.

I dag fremstår spisestuen som et stort, rart og sammenhængende lokale, med enestående udsigt til sø og skov og en fantastisk akustik, som gør det muligt at holde både live arrangementer, møder og fester.

Terrasse foran den smukke kilde har fået en ordentlig tur, gammel beton og fliserester blev fjernet og skrænten i gavlen udvidet, så den første forårsol kunne nydes.

Skovbaren blev etableret. Her kan de små gæster lege og nyde et glas saft, en økologisk pølse eller pandekage, ligesom der på de kolde vinterdage kan kælkes og leges med sne.

Vi har mange fine fotos. Flere af dem kan ses her på hjemmesiden. Ønsker du at benytte nogle af billederne er du velkommen til at sende en mail, så kigger vi på mulighederne.

Ønsker du at vise dine egne billeder fra en god dag/aften på Piil & Co, er du meget velkommen til at slå dem op på Facebook eller Instagram.

Skovbaren

Åbningstider

LØRDAG
11:00 – 16:00

SØNDAG
11:00 – 16:00

Restauranten

Åbningstider

LØRDAG
12:00 – 16:00

SØNDAG
12:00 – 16:00

Få nyheder

Sendt til din inbox

Få besked om kommende arrangementer, events og særlige tilbud.

Få nyheder

Få besked om kommende arrangementer f.eks. Chokoladeuge, Mortensaften og teatermenuer mv. I nyhedsbrevet skrives også om særlige fordele for trofaste gæster.

Tak for din tilmelding